Mini Cooper Forum banner

Najlepsze opony trzymające się drogi

25K views 13 replies 9 participants last post by  KYDan  
#1 ·
Witajcie przyjaciele,

Jaki zestaw opon do trzymania mogę kupić do F56 cooper S. Chcę, żeby opony miały dobre osiągi i bardzo dobre prowadzenie na zakrętach. Jakieś opinie? :)

#2 ·
Michelin Pilot Super Sports, to opony letnie i nie działają w temperaturach znacznie poniżej 40 stopni Fahrenheita. Przyczepność i trakcja są doskonałe. Jeśli chcesz jeździć przez cały rok na tych samych oponach, Michelin Pilot Sport A/S 3+ to dobra opona całoroczna. Dla hardcorowców polecam Pilot Super Sports na późną wiosnę, lato i wczesną jesień. Jeśli zamierzasz bawić się zimą, Michelin Alpin 4s to dobra opona. $$$$

#9 ·
Michelin pilot super sports, to opony letnie i nie działają w temperaturach znacznie poniżej 40 stopni Fahrenheita. Przyczepność i trakcja są doskonałe. Jeśli chcesz jeździć przez cały rok na tych samych oponach, Michelin Pilot Sport A/S 3+ to dobra opona całoroczna. Dla hardcorowców polecam Pilot Super sports na późną wiosnę, lato i wczesną jesień. Jeśli zamierzasz bawić się zimą, Michelin Alpin 4s to dobra opona. $$$$.
+100 dla MPSS najlepsza opona za pieniądze, jakie kiedykolwiek posiadałem

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#3 ·
Witajcie przyjaciele,

Jaki zestaw opon do przyczepności mogę kupić do F56 cooper S. Chcę, żeby opony miały dobre osiągi i bardzo dobre prowadzenie w zakrętach. Jakieś opinie? :)
Najlepsze opony, jakie miałem, to "Michelin pilot sport cup 2" Miałem również Michelin pilot super sports, cup 2 są nieco droższe, ale przyczepność jest niesamowita, zdecydowany krok naprzód w stosunku do super sports. Najlepsza opona, jaką znam z tego, co czytałem i z własnego doświadczenia. Warto rzucić okiem, ale rozważ dodatkowe koszty.

#4 ·
Najlepsze opony, jakie miałem, to "Michelin pilot sport cup 2". Miałem również Michelin pilot super sports, cup 2 są nieco droższe, ale przyczepność jest niesamowita, zdecydowany krok naprzód w stosunku do super sports. Najlepsza opona, jaką znam, z tego, co czytałem i z własnego doświadczenia. Warto rzucić okiem, ale rozważ dodatkowe koszty.

Myślałem o wyborze (continental sport contact 6), ponieważ mają również lepsze osiągi na mokrej nawierzchni.

#7 ·
#14 ·
Nie mogę odnieść się do Cup 2 dla mini, ale w C7 Z06, MPSS są zalecane do użytku ulicznego, a cupy do jazdy po torze. Niektórzy członkowie forum Z06 skomentowali, że cup 2 nie sprawdzają się dobrze na ulicy, szczególnie w mokrych warunkach. Ale samochody znacznie się od siebie różnią. Czy ktoś z was próbował cup 2 w swoim mini w mokrych warunkach?