Mini Cooper Forum banner
21 - 40 of 172 Posts
Pomyślałem, że wygrzebię starszy wątek zamiast zakładać nowy...

Mój Mini (zbudowany w grudniu 2015 r.) ma aktualne oprogramowanie:

MV-130.007.002
TV-130.007.002

Strona internetowa mówi, że najnowsze pliki do pobrania mają zupełnie inne numery niż te, ale kiedy próbuję zaktualizować samochód, pojawia się informacja, że nie można tego zrobić.

Czy ktoś wie, jakie są aktualne najnowsze wersje? Być może już je mam!

Mój Mini (wyprodukowany w grudniu 2015 r.) ma aktualne oprogramowanie:

MV-130.007.002
TV-130.007.002
Sprawdzę mojego MINI, które zostało zbudowane w październiku. Upewnij się, że wchodzisz na stronę BMW, a nie MINI. Kiedy wchodzę na stronę BMW, pisze, że jestem w pełni zaktualizowany.

Mój robi to samo, chociaż mam inne numery wersji niż Ty. W dokumencie dostarczonym z oprogramowaniem podano zupełnie inne numery wersji.

Kiedy wpisuję numer wersji mojego oprogramowania na stronie internetowej, pojawia się informacja, że nie istnieje! Za każdym razem, gdy próbuję ponownie zainstalować oprogramowanie, które otrzymuję ze strony mini, pojawia się informacja, że jest ono nieprawidłowe dla mojego samochodu, więc nie jestem pewien, co się stało.

Po małym researchu wygląda na to, że utknąłem w rodzaju ziemi niczyjej, gdzie wydano tymczasową aktualizację, którą zainstalowałem, a następnie została ona zastąpiona inną wersją, która nie lubi zainstalowanej przeze mnie wersji tymczasowej.

Mój numer VIN (ostatnie 7 cyfr) nie jest już akceptowany podczas wprowadzania. Otrzymuję komunikat: "Niestety, wprowadzony numer identyfikacyjny pojazdu jest nieprawidłowy. Sprawdź wprowadzone informacje." Dziwne, ponieważ wprowadzałem go raz w miesiącu przez rok bez problemu.

Mój numer VIN (ostatnie 7 cyfr) nie jest już akceptowany podczas wprowadzania. Otrzymuję komunikat, który mówi: "Niestety, wprowadzony numer identyfikacyjny pojazdu jest nieprawidłowy. Sprawdź wprowadzone informacje." Dziwne, ponieważ wprowadzałem go raz w miesiącu przez rok bez problemu.
To samo u mnie. Próbowałem na stronie mini i bmw, ten sam błąd jak powyżej. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu.

Wygląda na to, że w zależności od kraju, w którym się znajdujesz, istnieją różne wersje oprogramowania. Wprowadziłem mój numer VIN na powyższej stronie BMW i napisano, że mój jest aktualny. Mój samochód ma rok. Właściwie w to nie wierzę. Ostatnio zabrałem go do dealera Mini na przegląd i powiedzieli, że nie robią aktualizacji, chyba że jest problem. Dla australijskich mini, jakie są wasze wersje oprogramowania? Byłoby interesujące zobaczyć, czy zupełnie nowy mini ma taką samą wersję jak roczny lub starszy.

Wygląda na to, że w zależności od kraju, w którym się znajdujesz, istnieją różne wersje oprogramowania. Wprowadziłem mój numer VIN na powyższej stronie BMW i napisano, że mój jest aktualny. Mój samochód ma rok. Właściwie w to nie wierzę.
Poszedłem któregoś dnia do dealera mini na przegląd i powiedzieli, że nie robią aktualizacji, chyba że jest problem.

Dla australijskich mini, jakie są wasze wersje oprogramowania? Byłoby interesujące zobaczyć, czy zupełnie nowy mini ma taką samą wersję jak roczny lub starszy.
F55 Cooper nie S data produkcji 1 marca 2017...

Attachments

Tylko ogólna obserwacja (jako inżynier oprogramowania) - Bądź bardzo ostrożny aktualizując swoje MINI w ten sposób.

Nigdy nie instaluję najnowszej aktualizacji dla żadnego z moich urządzeń, chyba że występuje problem z bezpieczeństwem. Powodem jest to, że przez lata zauważyłem, że programiści od czasu do czasu coś zepsują i otrzymujesz złą aktualizację. Ludzie zepsuli swoje telefony, na przykład, za pomocą wadliwych aktualizacji. Niekoniecznie uważam, że zła aktualizacja zepsuje Twoje MINI, ale to jest szalonym pakietem połączonych ze sobą komputerów, o wiele bardziej złożonym niż telefon.

Zawsze czekam, aż aktualizacja będzie na wolności wystarczająco długo, aby wszelkie usterki się ujawniły, zanim zainstaluję ją na urządzeniu. Często oznacza to czekanie na opublikowanie kolejnej aktualizacji (więc tak, mam tendencję do uruchamiania wersji z tyłu na wszystkich moich urządzeniach).

Zwłaszcza jeśli strona aktualizacji nie zapewnia sposobu na wprowadzenie numeru VIN, byłbym bardzo ostrożny podczas instalowania aktualizacji. Ostatnią rzeczą, jaką chcesz zrobić, to zablokować swoje MINI. Lepiej zapobiegać niż leczyć.

A tak przy okazji, nie idź do MINI z Korei Północnej po aktualizację oprogramowania. Po prostu mówię
Myślałem, że BMW przetestowało to w "terenie" przed wydaniem. Posiadam pełnowartościowe BMW od lat, w których aktualizacje oprogramowania są wysyłane bezprzewodowo przez długi czas, bez problemu. Zdaję sobie sprawę, że pobranie go na urządzenie może przynieść własne problemy.

Myślałem, że BMW przetestowało to w "terenie" przed wydaniem. Posiadając przez lata pełnowymiarowe BMW, w których aktualizacje oprogramowania są wysyłane bezprzewodowo, bez problemu. Zdaję sobie sprawę, że pobranie go na urządzenie może przynieść własne problemy
Tak, rzetelni i sumienni dostawcy będą testować oprogramowanie przed jego wydaniem. Usterki bezpośrednio związane z kodem aktualizacji są w związku z tym bardzo rzadkie. Mimo to, czasami powiązany system zawodzi z powodu nieprzewidzianej (i prawdopodobnie nieprzewidywalnej) interakcji między starym systemem a nowym kodem. Jeśli podsystem otrzyma aktualizację między głównymi aktualizacjami w systemie głównym, następna główna aktualizacja systemu może ujawnić błąd, który został wprowadzony w aktualizacji podsystemu.Ufam dostawcom, ale obawiam się nietestowanych interfejsów.Ale ostatecznie prawdopodobnie wszystko będzie dobrze. Bardziej prawdopodobne jest zepsucie procesu instalacji niż uzyskanie złej aktualizacji.

Mam nadzieję, że ktoś może pomóc w problemie, który mam podczas próby aktualizacji oprogramowania w moim MCSD F55 z 2014 roku z Media XL.

Pobrałem 2 różne aktualizacje:

1. UPD05074.bin ze strony aktualizacji Mini;
2. UPD05062.bin ze strony aktualizacji BMW.

Obie aktualizacje kończą się niepowodzeniem z błędem, że aktualizacje są niezgodne. Czy ktoś może pomóc?

Mam nadzieję, że ktoś może pomóc w problemie, który mam podczas próby aktualizacji oprogramowania w moim 2014 MCSD F55 z Media XL.

Pobrałem 2 różne aktualizacje:

1. UPD05074.bin ze strony aktualizacji Mini;
2. UPD05062.bin ze strony aktualizacji BMW.

Obie aktualizacje kończą się niepowodzeniem z błędem, że aktualizacje są niezgodne. Czy ktoś może pomóc?
Próbowałem zarówno formatu FAT32, jak i NTFS i wciąż otrzymuję ten sam błąd. Jakieś pomysły?

21 - 40 of 172 Posts