Mini Cooper Forum banner
61 - 80 of 172 Posts
Cześć wszystkim,

Niedawno kupiłem Cooper S z 2018 roku i chciałem wziąć udział w tej dyskusji:
Sekcja menu dotycząca aktualizacji systemu informuje mnie, że moje obecne wersje to:
MB-001.060.001
TB-001.060.001
Informuje mnie również, żebym wszedł na stronę www.mini.com/connectivity, aby uzyskać więcej informacji i aktualizacji. Strona internetowa pyta mnie o ostatnie 7 cyfr mojego numeru VIN, ale za każdym razem, gdy go wprowadzam, otrzymuję komunikat, że mój samochód nie został zarejestrowany w aktualnie wybranym kraju, ale nie mam możliwości zmiany kraju. Próbowałem wyświetlić tę stronę na wielu komputerach, tabletach i telefonach, zarówno w pracy, jak i w domu.
Udało mi się znaleźć aktualizację na stronie BMW www.bmw.com/en/footer/software-updates.html i pobrałem plik UPD09032.bin
Zamierzam spróbować zaktualizować swój samochód w ten weekend, jeśli czas na to pozwoli, i dam znać, jak poszło.

Pozdrawiam!

Cześć wszystkim,

Udało mi się zaktualizować mój system kilka dni temu i testuję go, żeby zobaczyć, co się zmieniło.

Przeszedłem z wersji:

Media: MB-001.060.001
Telefon: TB-001.060.001
do wersji:
Media: MB-001.061.023
Telefon: TB-001.062.032
Dodatek: HB-001.062.032
Użyłem pendrive'a sformatowanego w NTFS i tylko z aktualizacją. Sam proces był bardzo szybki i po ponownym uruchomieniu przywitała mnie ta fajna nowa animacja, oto link:
www.youtube.com/watch?v=fcAQMDedCMM <== usuń spacje i zamień "Dot" na kropkę

Poza tym nie zauważyłem żadnych istotnych zmian. Jedyną rzeczą, która mi się rzuciła w oczy, jest to, że czujnik ciśnienia w oponach wydaje się bardziej reprezentatywny dla tego, co pokazuje mój manometr.

Ogólnie rzecz biorąc, niewiele się poprawiło i jak dotąd nie zauważyłem, żeby coś się psuło.

Pozdrawiam!

Attachments

Zaktualizowałem mój system '2017 mini cooper D z Media: MB-001.058.001 i Telefon: TB-001.058.001 do wersji Media: MB-001.061.023 i Telefon: TB-001.062.032 i Dodatek: HB-001.062.032.
Najnowszy plik pobrany ze strony BMW; Działało jak marzenie, dzięki

Najwyraźniej moje zielone pojęcie o F56 i MINI Connected daje o sobie znać, ponieważ nie mogę znaleźć miejsca, w którym mógłbym spróbować pobrać pliki. Przeszedłem do https://ssl.mini.com/connectivity/softwareupdate/index.html i wyświetla mi błąd 404 Not Found, a kiedy próbuję przejść do https://www.bmw.com/en/footer/software-updates.html i wpisać mój numer VIN, informuje mnie, że numer VIN nie może być przypisany do pojazdu BMW i zamiast tego należy odwołać się do MINI. Gdzie więc, u licha, mamy się udać, żeby chociaż sprawdzić aktualne wersje i/lub pobrać pliki?

Mam nowego Mini Cooper S hardtop 4-drzwiowy z 2018 roku i otrzymuję te same komunikaty co agbullet25 podczas wyszukiwania aktualizacji. Aktualne oprogramowanie to 001.060.001 z kompilacji 2/2018. Interesuje mnie również, czy ktoś ma aktualne źródło jakichkolwiek aktualizacji.

Czytam ten wątek z zainteresowaniem, nasz Cooper S z 2017 roku ma starą wersję oprogramowania (build 54), więc udało mi się pobrać najnowszy plik bin (właściwie kilka razy, UPD09041.BIN), kiedy próbuję przesłać go do samochodu, informuje mnie, że plik jest uszkodzony, próbowałem formatować i ponownie formatować pendrive w różnych formatach, tj. FAT, FAT32 NTFS, ale bez różnicy, wszelka pomoc w pokonaniu tego byłaby mile widziana, widziałem, że inni też na to cierpieli, ale nie mogę znaleźć rozwiązania.

Czytam ten wątek z zainteresowaniem, nasz Cooper S z 2017 roku ma starą wersję oprogramowania (build 54), więc udało mi się pobrać najnowszy plik bin (właściwie kilka razy, UPD09041.BIN), kiedy próbuję przesłać go do samochodu, informuje mnie, że plik jest uszkodzony, próbowałem formatować i ponownie formatować pendrive w różnych formatach, tj. FAT, FAT32 NTFS, ale bez różnicy, wszelka pomoc w pokonaniu tego byłaby mile widziana, widziałem, że inni też na to cierpieli, ale nie mogę znaleźć rozwiązania.
Jestem prawie pewien, że zewnętrzny dysk twardy, którego używam do aktualizacji oprogramowania nawigacji i infotainmentu, jest sformatowany w ExFat. Też miałem ten problem, ale potem na jakimś forum BMW dowiedziałem się, że musi być w ExFat. Mam nadzieję, że to pomoże

Dzięki ThunderPro, próbowałem ponownie z ExFat, chociaż jestem prawie pewien, że próbowałem wcześniej, ale nadal bezskutecznie, tylko dla sprawdzenia, pobrałem plik, skopiowałem na pendrive sformatowany we wszystkich możliwych wariantach, poszedłem zaktualizować i dostać wadliwy plik, czy czegoś mi brakuje?

Dzięki ThunderPro, próbowałem ponownie z ExFat, chociaż jestem prawie pewien, że próbowałem wcześniej, ale nadal bezskutecznie, tylko dla sprawdzenia, pobrałem plik, skopiowałem na pendrive sformatowany we wszystkich możliwych wariantach, poszedłem zaktualizować i otrzymać wadliwy plik, czy coś pomijam?
Wyodrębnij jego zawartość. Jeśli dobrze pamiętam, w przeciwnym razie nie może go odczytać. Przez wadliwy plik mam nadzieję, że nie odnosisz się do komunikatu o błędzie, który się pojawia. Jeśli tak jest, jestem zgubiony

Doceniam odpowiedzi. Plik, który pobieram, to plik .bin, który wydaje się nie być plikiem spakowanym (chyba że mnie poprawisz), dlatego skopiowałem go bezpośrednio na pendrive i umieściłem w porcie USB. Kiedy wchodzę w ustawienia i aktualizację oprogramowania, wtedy otrzymuję komunikat „plik uszkodzony”. Pobierałem go kilka razy, rozmiar pliku w każdym przypadku jest identyczny, więc jestem w kropce?

Miałem ten sam problem, październik 2017 (67) countryman Cooper d, oprogramowanie uruchamia MV
Nie mogę znaleźć ani jednego miejsca, które mówi mi, czy w ogóle jest aktualizacja, kręcę się w kółko, nawet dealer nie wie

Doceniam odpowiedzi, plik, który pobieram, to plik .bin, nie wydaje się być plikiem spakowanym w żaden sposób (chyba że mnie poprawisz), dlatego skopiowałem go bezpośrednio na pendrive i włożyłem do portu USB, kiedy wchodzę w ustawienia i aktualizację oprogramowania, wtedy otrzymuję komunikat „plik uszkodzony”, pobrałem go kilka razy, rozmiar pliku w każdym przypadku jest identyczny i dlatego jestem w kropce?
Przepraszam. Pomyliłem się, myśląc, że mówisz o aktualizacjach nawigacji (musisz je wyodrębnić). Zaktualizowałem oprogramowanie układowe mojego systemu już dwa razy bez problemu, więc nie wiem, co się dzieje z twoim. Moja jedyna sugestia to spróbować innego źródła aktualizacji. Najwyraźniej coś w pliku nie podoba się systemowi.

Widzę, że strona aktualizacji oprogramowania wspomniana na początku tego wątku została przeniesiona do; https://www.bmw.com/en/footer/software-updates.html, ale nasz Vin z października 2018 r. nie jest rozpoznawany, pojawia się tylko błąd; Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.
Właśnie wpisałem mój numer VIN i mówi, że muszę go pobrać z Mini, ale nie mogę go pobrać z Mini i mówi, że mam go pobrać z BMW, utknąłem w pętli.

61 - 80 of 172 Posts