Cześć, mam LCI z dwoma gniazdami USB, ładowaniem bezprzewodowym itp., ale zauważyłem, że najnowsze modele mają gniazdo USB i USB-C. Czy ktoś już zamontował ten panel?
Cześć, jakieś wieści?Też tak zakładam, poproszę mojego lokalnego gościa od części BMW, żeby sprawdził, jak wróci z wakacji.
Mogę znaleźć podwójny typ c za około 30-40 funtów, ale nie mogę znaleźć odpowiedniego panelu.Czy gniazdo USB-C w nowo określonych Minisach umożliwia ładowanie PD? Jeśli tak, modernizacja może wymagać czegoś więcej niż tylko wymiany gniazda.
Części BMW powinny być w porządku dla Mini, ale najpierw powinieneś sprawdzić swoje.Wiem, że to stary wątek!
Jakieś aktualizacje!
Chciałbym zamienić moje podwójne USB z mojego F56 na micro typu C i typu A!
Kupiłem części, ale za pierwszym razem bez rezultatu!
Zrobione z sukcesem!Mój ma tylko USB A i chciałbym USB C, więc czy uważasz, że to jest plug and play?
Po prostu dlatego, że wygląda najlepiej i ma fabryczny wygląd. Ja, tak jak inni, zapłacę premię.Po co zawracać sobie głowę OEM USB-C? Zapłacisz dużo za część, uzyskasz niską prędkość ładowania, a do tego musisz rozebrać deskę rozdzielczą, co jest trudnym procesem.
Hej @Chrispy0813 , czy zrobiłeś tę wiązkę samodzielnie, czy jest to część BMW? Czy możesz udostępnić link/udostępnić informacje, skąd ją wziąłeś?Tak więc mała aktualizacja na ten temat. Kupiłem urządzenie wspomniane przez @BLACKBIRD wcześniej w tym wątku (Przepraszam @BLACKBIRD)
View attachment 85189
To w zasadzie adapter T Block do pinów 1 i 2 dla zasilania na USB C. Jak wspomniał @maaii pin 1 do zasilania (pin środkowy) i pin 2 do masy (pin zewnętrzny). Następnie jest przedłużacz do istniejącego gniazda 12 V.
Usunięcie płyty czołowej jest dość proste. A przeniesienie mojego istniejącego USB A do tego miejsca było tylko kwestią odłączenia. Dostęp do oryginalnej wtyczki z tyłu adaptera 12 V jest dość trudny. Chciałbym, żeby łatwiej było go po prostu całkowicie usunąć. Widzę powód, dla którego adapter bezprzewodowy SCP po prostu przeniósł go poniżej. O wiele łatwiej ponownie przymocować. Ale po około 40 minutach zmagań z nim udało mi się go ponownie przymocować.
Warto zauważyć. Blok T nie jest uniwersalnym dopasowaniem i po prostu nie zatrzaskuje się z oryginalnym BMW (właśnie odebrałem jeden w Halfords), więc trzeba było trochę pociąć ten z Halfords, aby pasował.
View attachment 85190
Jednak po podłączeniu wszystkiego mam teraz zasilanie przez USB C oraz dane i zasilanie przez USB A. Nie widzę powodu, aby nie używać jednego z urządzeń USB C do przesyłania danych/zasilania. Powinno po prostu działać jak powyżej. Jeśli do tego dojdzie, mogę to zmienić.
Dobrą rzeczą w tym jest to, że zawsze mogę polegać na oryginalnym połączeniu USB A, jeśli będę go potrzebował.
Nie ma za co przepraszać! Miałem nadzieję, że ktoś tutaj to podchwyci i będzie miał więcej czasu na zbadanie tego!Tak więc mała aktualizacja w tej sprawie. Kupiłem urządzenie wspomniane przez @BLACKBIRD wcześniej w tym wątku (Przepraszam @BLACKBIRD)
Czy pod podłokietnikiem nie ma USB C, ja mam 2Cześć, mam countrymana z 2020 roku z jednym USB A i wejściem Aux. Czy jest sposób na aktualizację do USB C? Będę potrzebował tylko #84108711939 czy coś innego?