Mini Cooper Forum banner
41 - 60 of 80 Posts
Nasz JCW został wyprodukowany w październiku 2018 roku i ma za sobą nieco ponad 1000 km.

W trybie sportowym jest mnóstwo wystrzałów i trzasków, bardzo łatwo je wywołać podczas hamowania silnikiem, nawet przy 2000 obr./min.

Jeszcze w okresie docierania, więc nawet nie przekroczyłem jeszcze 4,5 tys. obr./min.

Aby wrócić do strasznego problemu z hałasem, ponieważ wszyscy wydajemy się zgadzać, że samochody już nie Pop i Bang, ALE przy zimnym starcie samochód jest znacznie głośniejszy i dzisiaj podkręciłem go w pracy i rzeczywiście Pop Pop bang, woooah wtf się dzieje, tak powinno to brzmieć :), ale jak tylko się rozgrzeje, to koniec :( Boo hiss.
Co więc robi silnik, gdy po raz pierwszy się uruchamia? Czy to jak stara szkoła ssania? Czy więc przepełnia ??
Chciałbym, żeby to tak brzmiało, mam nadzieję, że ktoś z was spróbuje tego samego i zobaczy, co się stanie.
Może jeszcze jest nadzieja.
KOCHAM ten pomruk przy rozruchu! Chciałbym, żeby tak było cały czas! Najlepsze popy są o 6.00 rano, kiedy opuszczam moją ulicę. Sąsiedzi muszą mnie nienawidzić, ale to miły sposób na rozpoczęcie dnia :)

Paliwo. Kiedy używam innej marki niż Shell 91 (najwyższa na tej wysokości), słyszę bardzo mało lub wcale żadnych "dodatkowych" dźwięków.
Zgadzam się. Używam tylko Tesco Momentum 99RON.... Nie wierzę w te wszystkie "supermarketowe paliwo" bzdury :)

Spróbuję tego 99ron ponownie, ponieważ mój lokalny Tesco tego nie robi, więc jestem pewien, że spróbowałem tego tylko raz i to było wtedy, gdy samochód był nowy, więc może jeszcze się nie otworzył?

Widziałem właśnie twoje średnie zużycie paliwa! Cholera **** jak ty to robisz??? Nie mogę się do tego zbliżyć i to bez **** braku przelewania paliwa dla pop pop bang LoL!
Ha... szczerze mówiąc, Johnny dostaje dobrego kopa tylko w weekend (i w tej chwili wciąż ma na sobie zimowe gumy). Większość mil to dojazdy do pracy. Kiedy dojeżdżam do pracy, nie siedzę w korkach, nawet w mieście :)

Średnio tylko 0,8 mpg mniej niż jego poprzednik F56 S ;) ale może 99ron robi różnicę :) prawie 10 tys. mil teraz..... Najlepsze mpg to 45,1 mpg na 700-milowej podróży do Northumberland i z powrotem - i to było "świetna zabawa" przez A68 >:D

Kupiłem nowego JCW w Wielkiej Brytanii kilka tygodni temu. Staram się jeździć delikatnie przez pierwsze 1000 km, ale słychać kilka wystrzałów. Mam dwa inne JCW (2015 i 2017) i są zdecydowanie głośniejsze. Mam nadzieję, że nasz nowy otworzy się na czas (proszę, Boże).

I picked up a new JCW in the UK a few weeks ago. I am trying to go gentle for the first 1,000 but there are some pops to hear. I have two other JCWs (2015 and 2017) and they are definitely louder. Hopefully our new one will open in time (please god)
Bardzo mało prawdopodobne ze względu na bardziej ... stłumiony wydech: obecność dpf (filtra cząstek stałych) dla samochodów benzynowych.

Kupiłem nowego JCW w Wielkiej Brytanii kilka tygodni temu. Próbuję jeździć delikatnie przez pierwsze 1000 km, ale słychać kilka wystrzałów. Mam dwa inne JCW (2015 i 2017) i są zdecydowanie głośniejsze. Mam nadzieję, że nasz nowy otworzy się na czas (proszę, Boże)
Bardzo mało prawdopodobne ze względu na bardziej ... stłumiony wydech: obecność dpf (filtra cząstek stałych) dla samochodów benzynowych.
Mój ładnie się otwiera!

Mój JCW jest z lipca 2019 roku... bez pop and bangs... Czuję się bardzo, bardzo smutny... Czy remap rozwiąże ten "problem tożsamościowy"?;)

Mam DPF 2019 JCW... dużo strzela i trzaska.... Zauważyłem, że lepiej jest w chłodne dni i ze standardową benzyną 95....

Usuń deski bagażnika i półkę tylną, jeśli ich nie słyszysz. Dodatkowo wciśnij pedał gazu w trybie automatycznym, aby wymusić redukcję biegu i uzyskać efekt strzelania. Lub przytrzymaj lewą łopatkę, aby znaleźć najniższy bieg...

Mam DPF 2019 JCW... dużo strzela i trzaska.... Zauważyłem, że jest lepiej w chłodne dni i na standardowej benzynie 95....

Usuń deski bagażnika i półkę tylną, jeśli ich nie słyszysz. Dodatkowo, w trybie automatycznym, szybko wciśnij pedał gazu, aby wymusić redukcję biegu i wywołać strzał. Lub przytrzymaj lewą łopatkę zmiany biegów, aby znaleźć najniższy bieg...
Ok. Spróbuję usłyszeć ... eehhehehehehe ;)
Usunę wszystkie rzeczy z bagażnika. Mimo to, otworzyłem ostatnio okno i nic.
Miałem Lotusa Elise 111R (silnik Toyoty) i słyszałem całe dudnienie.

2019 JCW, sierpień, zakupiony w Rosji i sprowadzony przez dealera z Belgii. Mój ma strzały z wydechu zaczynające się od około 3 tys. obr./min. Ponadto papier dealera deklaruje klasę ekologiczną Euro-5, a nie euro-6 lub 6d.

2019 JCW, produkcja z sierpnia, zakupiony w Rosji i importowany przez dealera z Belgii. Mój ma pops and bangs zaczynające się od około 3 tys. obr./min. Ponadto papier dealera twierdzi, że klasa ekologiczna Euro-5, a nie euro-6 lub 6d.
Cześć @LazyLancer. Źle mnie nie zrozum. Ale to bardzo dziwne, że produkcja z sierpnia 2019 JCW nie ma GPF i nie jest euro-6 lub 6d. Mój to produkcja z czerwca 2019 roku i euro 6 i brak pops and bangs. Bardzo "oswojony" wydech.
Czy jesteś pewien, że masz produkcję z 2019 roku? Nawet jeśli jest to import 0 km / nowy... który był w magazynie w Belgii.
Kilka krajów musiało sprzedać swoje zapasy przed euro-6 po bardzo dobrej cenie, aby je zakończyć. (Europejskie zasady importera)

Czy też Twój w Rosji został "pozbyty się" GPF i całego gówna, które nakładają przepisy UE w salonie i spełnia rosyjskie przepisy?

Ostatnia wątpliwość... kiedy mówisz... dealer... to dealer samochodowy... ou MINI Official Dealership?

Pozdrawiam.

Flavio :cool:

Czy jesteś pewien, że masz produkcję z 2019 roku? Nawet jeśli jest to import 0 km / nowy... to było w magazynie w Belgii.
Kilka krajów musiało sprzedać swoje zapasy przed euro6 po bardzo dobrej cenie, aby je zakończyć. (Zasady europejskiego importera)
To dobre pytanie i wierzę, że nie mam odpowiedzi.
Sprawdzam dokumenty celne (poprosiłem mojego dealera o kopie) i nie mogę nigdzie znaleźć "sierpnia" (czy to była moja wyobraźnia czy coś?).
Jednak w dokumentach stwierdza się:
1) Rok produkcji: 2019
2) Klasa ekologiczna: 5
3) Homologacja typu pojazdu wydana 16 września 2019 r. lub obowiązywała w tym dniu
4) Dziwny akronim związany z transportem samochodu, którego nie rozumiem, ale ma datę 19 września 2019 r.
5) Samochód został sprowadzony 4 października 2019 r.
6) Paszport samochodowy dla Rosji wydany 7 października 2019 r.
7) Kupiłem go 28 października 2019 r.

Nie jestem już pewien co do miesiąca produkcji, ale powinien to być co najmniej 2019 rok.

A może Twój w Rosji został "pozbyty się" GPF i całego tego gówna, które przepisy UE nakładają na Dealera i spełnia rosyjskie przepisy?
Nie wiem, ale Rosja nigdy nie zaakceptowała tych nowych przepisów dotyczących hałasu i emisji, jak w UE.
Czy to może być tak, że samochód został wyprodukowany dla krajów, w których te przepisy nie mają zastosowania?

Ostatnia wątpliwość... kiedy mówisz.. dealer.. to dealer samochodowy.. ou MINI Official Dealership?
To był oficjalny salon MINI wymieniony na mini.ru

Mój to produkcja czerwiec 2019, i euro 6 i bez trzasków i huków. Bardzo "oswojony" wydech.
Cóż, MOŻE mój wydech jest również oswojony I po prostu nie wiem, jak to brzmiało w 2018 roku, ale zdecydowanie słyszę dźwięk "popcornu" i sporadyczne trzaski podczas szybkiej jazdy lub zwiększania obrotów silnika.

Przepraszam, zwykle wzbraniam się przed publikowaniem w Internecie danych osobowych, a numery VIN moich samochodów znajdują się na tej liście. Może to wynika z tego, że urodziłem się w Rosji, gdzie używane samochody "naśladowcze" z fałszywymi numerami i/lub tablicami rejestracyjnymi (czasami skradzionymi w sąsiednim kraju) są (rzadką, ale wciąż) rzeczywistością.

Spróbowałem jednak wygooglować kilka stron internetowych "sprawdzających numer VIN" i jedna z nich daje mi to (kliknij, aby powiększyć):
68159

Poniżej znajduje się lista wszystkich zainstalowanych urządzeń, a lista jest trafna. Co sprawia, że wierzę, że te informacje są ogólnie poprawne.
I podaje 18 września 2019 jako datę produkcji.

Ale natknąłem się również na kilka bardzo interesujących informacji na dole
68160

S1A1A​
[/TD>

[TD]
LAENDERSPEZIFISCHES MOTORMANAGEMENT​
[/TD>
S1CAA​
[/TD>

[TD]
SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE​
[/TD>
[TD]
[TD]
LAENDERSPEZIFISCHES MOTORMANAGEMENT tłumaczy się jako "Zarządzanie silnikiem specyficzne dla regionu", a SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE dotyczy zgodności z CoP, co w przybliżeniu oznacza "CoP (Zgodność Produkcji) jest dowodem na to, że wyprodukowane pojazdy (produkcja) spełniają wymagania, które im postawiono (np. wartości emisji zanieczyszczeń)".

Co z kolei prowadzi mnie do hipotezy, że samochody zbudowane dla Rosji są rzeczywiście budowane bez uwzględniania przepisów UE.
Strona internetowa, której użyłem, to https://www.mdecoder.com/, możesz spróbować wprowadzić własny numer VIN, aby sprawdzić, czy również masz te opcje.

P.S. Albo znowu nie słyszałem JCW sprzed 2019 roku, żeby zrozumieć, że mój też jest stłumiony.
P.P.S. Zrobię jutro film z dźwiękiem wydechu, jeśli nie zapomnę

@LazyLancer
świetnie. Zrobię to samo i porównamy. Ehehehheh świetny post.
Masz rację!!! I przepraszam, nie miałem zamiaru niczego osobistego wiedzieć. Chciałem tylko pomóc. I dobrze zrobione. Lepiej w ten sposób.
Flavio

Przepraszam, zwykle jestem niechętny, jeśli chodzi o publikowanie niektórych danych osobowych w Internecie, a numery VIN moich samochodów znajdują się na tej liście. Może to wynika z tego, że urodziłem się w Rosji, gdzie używane samochody "naśladowcze" z fałszywymi numerami i/lub tablicami rejestracyjnymi (czasami skradzionymi w sąsiednim kraju) są (rzadką, ale wciąż) rzeczywistością.
Spróbowałem jednak wygooglować kilka stron internetowych "sprawdzających numer VIN" i jedna z nich daje mi to (kliknij, aby powiększyć):
View attachment 68159
Poniżej znajduje się lista wszystkich zainstalowanych urządzeń, a lista jest trafna. Co sprawia, że wierzę, że te informacje są ogólnie poprawne.
I podaje 18 września 2019 jako datę produkcji.

Ale natknąłem się również na kilka bardzo interesujących informacji na dole
View attachment 68160
S1A1A​
LAENDERSPEZIFISCHES MOTORMANAGEMENT​
S1CAA​
SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE​
LAENDERSPEZIFISCHES MOTORMANAGEMENT tłumaczy się jako "Zarządzanie silnikiem specyficzne dla regionu", a SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE dotyczy zgodności z CoP, co w przybliżeniu oznacza "CoP (Zgodność Produkcji) jest dowodem na to, że wyprodukowane pojazdy (produkcja) spełniają wymagania, które są na nich stawiane (np. wartości emisji zanieczyszczeń)".

Co z kolei prowadzi mnie do hipotezy, że samochody zbudowane dla Rosji są rzeczywiście budowane bez uwzględniania przepisów UE.
Strona internetowa, której użyłem, to https://www.mdecoder.com/, możesz spróbować wprowadzić własny numer VIN, aby sprawdzić, czy masz również te opcje.

P.S. Albo znowu nie słyszałem JCW sprzed 2019 roku, żeby zrozumieć, że mój też jest stonowany.
P.P.S. Zrobię jutro film z dźwiękiem wydechu, jeśli nie zapomnę

41 - 60 of 80 Posts