Przepraszam, zwykle jestem niechętny, jeśli chodzi o publikowanie niektórych danych osobowych w Internecie, a numery VIN moich samochodów znajdują się na tej liście. Może to wynika z tego, że urodziłem się w Rosji, gdzie używane samochody "naśladowcze" z fałszywymi numerami i/lub tablicami rejestracyjnymi (czasami skradzionymi w sąsiednim kraju) są (rzadką, ale wciąż) rzeczywistością.
Spróbowałem jednak wygooglować kilka stron internetowych "sprawdzających numer VIN" i jedna z nich daje mi to (kliknij, aby powiększyć):
View attachment 68159
Poniżej znajduje się lista wszystkich zainstalowanych urządzeń, a lista jest trafna. Co sprawia, że wierzę, że te informacje są ogólnie poprawne.
I podaje 18 września 2019 jako datę produkcji.
Ale natknąłem się również na kilka bardzo interesujących informacji na dole
View attachment 68160
S1A1A | LAENDERSPEZIFISCHES MOTORMANAGEMENT |
S1CAA | SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE |
LAENDERSPEZIFISCHES MOTORMANAGEMENT tłumaczy się jako "Zarządzanie silnikiem specyficzne dla regionu", a SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE dotyczy zgodności z CoP, co w przybliżeniu oznacza "CoP (Zgodność Produkcji) jest dowodem na to, że wyprodukowane pojazdy (produkcja) spełniają wymagania, które są na nich stawiane (np. wartości emisji zanieczyszczeń)".
Co z kolei prowadzi mnie do
hipotezy, że samochody zbudowane dla Rosji są rzeczywiście budowane bez uwzględniania przepisów UE.
Strona internetowa, której użyłem, to
https://www.mdecoder.com/, możesz spróbować wprowadzić własny numer VIN, aby sprawdzić, czy masz również te opcje.
P.S. Albo znowu nie słyszałem JCW sprzed 2019 roku, żeby zrozumieć, że mój też jest stonowany.
P.P.S. Zrobię jutro film z dźwiękiem wydechu, jeśli nie zapomnę