Mini Cooper Forum banner
361 - 369 of 370 Posts
Cześć Rokfor

sprawdziłem teraz wały i anioły, w mojej testowej nagrzewnicy zainstalowałem wał i wkładkę, a klapa mieszająca jest zatrzymana w pozycji zamkniętej i otwartej, jak powinna.

Jak duża jest różnica temperatur po lewej i prawej stronie, jeśli wybierzesz pełne zimno po obu stronach?

Co masz na myśli mówiąc "Strona niskiego ciśnienia jest na czerwono"?

Z poważaniem,
Peter
Naprawa grzejnika
Po obu stronach jest taka sama temperatura. Moje niskie ciśnienie wynosi 120, a wysokie 150, więc coś innego jest nie tak.

Cześć Nighthawk

Moje zdjęcia pochodzą z modelu z kierownicą po lewej stronie, tak jak w USA.
Jednostka grzewcza jest taka sama, niezależnie od tego, po której stronie znajduje się kierownica.
Większość awarii występuje po prawej stronie. Musisz ustalić, czy masz uszkodzone ograniczniki, czy wałek.
Jeśli masz uszkodzone ograniczniki, możesz wybrać między moim "heater-fix" a "Stop repair".
Wszystkie informacje o zestawach i wysyłce znajdziesz w moim sklepie internetowym
www.heater-fix.com

Pozdrawiam
Peter (Air-mech)
Heater-fix
Cześć Air-mech,

Wygląda na to, że potrzebowałbym pełnego zestawu naprawczego. Jeśli kupię pełny zestaw naprawczy z wiertłem i wszystkim innym, chciałbym wiedzieć, czy pozwoli mi to ponownie w pełni regulować temperaturę po prawej stronie za pomocą sterowania, czy też będzie to tylko maksymalne gorąco lub maksymalne zimno. Chciałbym ponownie pozwolić pasażerowi decydować o pożądanej temperaturze.

Cześć Air-mech,

Wygląda na to, że potrzebowałbym pełnego zestawu naprawczego. Jeśli dostanę pełny zestaw naprawczy z wiertłem i wszystkim, chciałbym wiedzieć, czy pozwoli mi to ponownie w pełni regulować temperaturę po prawej stronie za pomocą sterowania, czy też będzie to tylko maksymalnie gorąco lub maksymalnie zimno. Chciałbym, aby mój pasażer ponownie mógł wybrać żądaną temperaturę.
Cześć NightHawk86

Nie jestem pewien, czy w pełni rozumiem.
Po której stronie, lewej czy prawej, masz uszkodzony wał?
Jeśli jedna strona działa - świetnie - niech pasażer z niej korzysta - chyba po prawej stronie?

Z poważaniem,
Peter
Heater-fix

Cześć NightHawk86

Nie jestem pewien, czy w pełni rozumiem.
Po której stronie, lewej czy prawej, masz złamany wałek?
Jeśli jedna strona działa – świetnie – pozwól pasażerowi z niej korzystać – chyba po prawej stronie?

Z poważaniem,
Peter
Heater-fix
Cześć Air-mech,

Przepraszam za zamieszanie. Posiadam F56 z kierownicą po lewej stronie (Stany Zjednoczone). Po stronie pasażera dmucha tylko GORĄCYM powietrzem i niczym innym, nawet gdy ustawiam temperaturę na najniższym poziomie dla tej strony (60 stopni Fahrenheita). Klimatyzacja po stronie kierowcy działa idealnie i mogę bez problemu regulować temperaturę. Wyjąłem siłownik po stronie pasażera, a wałek, który do niego wchodzi, jest złamany. Zastanawiam się, czy skoro wałek jest złamany, mój pełny zestaw naprawczy pozwoli pasażerowi na normalną regulację temperatury? czy też umożliwia tylko pełne gorąco lub pełne zimno?

Mam nadzieję, że to lepiej wyjaśnia, o co pytam. Chcę się tylko upewnić, że mogę regulować temperaturę po obu stronach tak, jak mogłem pierwotnie, zanim to się stało.

Cześć Air-mech,

Przepraszam za zamieszanie. Posiadam F56 z kierownicą po lewej stronie (Stany Zjednoczone). Po stronie pasażera dmucha tylko GORĄCYM powietrzem i niczym innym, nawet gdy obniżę temperaturę do najniższego ustawienia dla tej strony (60 stopni Fahrenheita). Klimatyzacja po stronie kierowcy działa idealnie i mogę bez problemu regulować temperaturę. Zdemontowałem siłownik po stronie pasażera i wałek, który do niego wchodzi, jest złamany. Zastanawiam się, czy skoro wałek jest złamany, mój pełny zestaw naprawczy pozwoli pasażerowi na normalną regulację temperatury? czy też pozwala tylko na pełne gorąco lub pełne zimno?

Mam nadzieję, że to lepiej wyjaśnia, o co pytam. Chcę się tylko upewnić, że mogę regulować temperaturę po obu stronach tak, jak mogłem wcześniej, zanim się to stało.
Cześć Nighthawk
Dziękuję za wyjaśnienie.
Moje urządzenie naprawi wałek i dzięki temu odzyskasz pełną kontrolę nad temperaturą.
Szczerze mówiąc, trzy lub cztery osoby miały dodatkowy problem - istnieje wałek łączący między dwiema klapami mieszającymi, jeśli jest złamany, nie będziesz w stanie go naprawić. Moje przypuszczenie to jeden procent szansy na to.
- przepraszam, jeśli zapytasz technika, otrzymasz skomplikowaną odpowiedź - gdybyś zapytał sprzedawcę, powiedziałby po prostu "Tak" :)
Mój zestaw do naprawy złamanego wałka jest jak widelec, który łączy się z klapą mieszającą, a następnie wkład jest instalowany w przestrzeni pod siłownikiem. Przywróci to również ograniczniki zakresu ruchu. Siłownik zostanie zainstalowany w oryginalnej pozycji.

Z poważaniem,
Peter
Heater-fix

Witaj, mam ten sam problem. Właśnie otworzyłem tę część, jest zepsuta. Jak naprawiłeś tę zepsutą oś? Czy możesz mi doradzić? Dzięki
Mój lokalny warsztat wykonał część zamienną do zepsutej. Myślę, że dodał plastikową przekładkę, aby koła zębate zazębiały się z siłownikiem. Oszczędziło to demontażu deski rozdzielczej. Teraz przesuwam przepływ powietrza tylko dwa razy w roku, latem dla twarzy i zimą dla szyby. Nie narzekam jednak, bo mój Mini One F56 z 2016 roku z silnikiem 1200cc ma na liczniku 126 tysięcy mil i to jest jedyny problem!

Mój lokalny warsztat wyprodukował część zamienną do zepsutej. Myślę, że dodał plastikową podkładkę, aby koła zębate zazębiały się z siłownikiem. Pozwoliło to uniknąć wyjmowania deski rozdzielczej. Teraz zmieniam przepływ powietrza tylko dwa razy w roku, latem dla twarzy i zimą dla szyby. Nie narzekam jednak, bo mój Mini One z 2016 roku z silnikiem 1200ccm F56 ma na liczniku 126 tysięcy mil i to jest jedyny problem!
Cześć Deeque

Należy pamiętać, że dokładnie zbadaliśmy ten problem - Istnieją dwa powszechne problemy z tym modułem ogrzewania: złamane ograniczniki lub złamany wał. Oba problemy można naprawić - Sprzedaję zestawy do rozwiązywania obu problemów. W 99% przypadków odzyskasz pełną kontrolę nad temperaturą.

Aby zidentyfikować, jaki jest Twój problem, musisz wyjąć siłownik i ręcznie obrócić wał

- Jeśli możesz obrócić wał o 70 stopni między gorącym a zimnym i masz kody błędów lub system zatrzymuje się na pełnym zimnie (czasami na pełnym gorącu), Twój problem to złamane ograniczniki.
Mój Heater fix lub stop repair kit Ci pomoże.

- Jeśli możesz obrócić wał o więcej niż 70 stopni lub brakuje wału, Twój wał jest oderwany od klapy mieszającej.
Tutaj mój Broken shaft kit pomoże Ci, jeśli jest po prawej stronie - jeśli jest po lewej, napisz do mnie, a ja nadal będę mógł pomóc.

Z poważaniem,
Peter (Air-mech)
Heater-fix.com

Cześć Deeque

Należy pamiętać, że dokładnie zbadaliśmy ten problem – istnieją dwa powszechne problemy z tym urządzeniem grzewczym: złamane ograniczniki lub złamany wał. Oba problemy można naprawić – sprzedaję zestawy do rozwiązania obu problemów. W 99% przypadków odzyskasz pełną kontrolę nad temperaturą.

Aby zidentyfikować, jakie są Twoje problemy, musisz usunąć siłownik i ręcznie obrócić wał

- Jeśli możesz obrócić wał o 70 stopni między gorącym a zimnym i masz kody błędów lub system zatrzymuje się na pełnym zimnie (czasami na pełnym gorącu), Twoim problemem są złamane ograniczniki.
Mój Heater fix lub stop repair kit Ci pomoże.

- Jeśli możesz obrócić wał o więcej niż 70 stopni lub brakuje wału, Twój wał jest oderwany od klapy mieszającej.
Tutaj mój Broken shaft kit pomoże Ci, jeśli jest po prawej stronie – jeśli jest po lewej, napisz do mnie, a nadal będę mógł pomóc.

Z poważaniem,
Peter (Air-mech)
Heater-fix.com
Dzięki za kontakt. Mój problem polegał na tym, że kierunek nawiewu nie działał. Myślę, że była to złamana oś przekładni w skrzynce grzewczej, ale dodanie podkładki przywróciło jej działanie. Dobrze wiedzieć, że możesz to naprawić, jeśli znowu się zepsuje.

Air-mech, czy to zdjęcia Mini z kierownicą po lewej stronie? Szukam sposobu na naprawę klimatyzacji po stronie pasażera w moim Mini Cooper S z 2014 roku. Strona kierowcy działa świetnie, a strona pasażera stale dmucha gorącym powietrzem. Zabrałem go do warsztatu i powiedzieli, że siłownik działa idealnie, ale klapka jest zepsuta. Nie stać mnie teraz na 2800 dolarów i naprawdę potrzebuję, żeby klimatyzacja działała po stronie pasażera. Mieszkam w Kalifornii i robi się tu ekstremalnie gorąco. Czy jest jakiś film pokazujący, co mam sprawdzić? Wtedy będę mógł zamówić u Ciebie zestaw.
NghtHawk, mam ten sam problem i szukałem do późnych godzin nocnych rozwiązania innego niż wymiana skrzynki grzewczej w warsztacie.
Wczoraj sam się tym zająłem, żeby zobaczyć, czy uda mi się wyjąć siłownik i fizycznie obrócić wentylator, aby dmuchał zimnym powietrzem zamiast gorącym (mieszkam w S. Florida), ponownie zainstalować siłownik i pozostawić go podłączonym, aby się nie obracał. Cóż, po wyjęciu siłownika odkryłem, że wał przechodzący przez skrzynkę powietrzną pękł i wpadł do środka. Teraz widzę te zestawy dostępne do rozwiązania problemu. Ja również szukam filmu lub bardzo szczegółowych instrukcji, jak zainstalować jeden z tych zestawów, a także jak odzyskać klapkę, która wpadła do skrzynki.
Czy udało ci się coś naprawić?

361 - 369 of 370 Posts