Mini Cooper Forum banner

Aktualizacja nawigacji F54

8.7K views 4 replies 4 participants last post by  anonemouse70  
#1 ·
Aktualizacje nawigacji satelitarnej - ROUTE ENTRYNAV.

Witajcie wszyscy. Mam Clubmana z silnikiem Diesla z 66 roku z mapowaniem nawigacji satelitarnej ROUTE ENTRYNAV.

Kiedy kupiłem go w zeszłym roku, poprosiłem dealera o aktualizację map, a następnie na początku tego roku pobrałem i zaktualizowałem do wersji 2020-1 bez żadnych problemów ani kodów.

Próbowałem zaktualizować do wersji 2020-2, ale potrzebowałem KODU FSC. W tej wersji jest to Jeden kod na aktualizację za około 35-50 funtów w zależności od tego, gdzie się udasz.

W weekend widziałem link z SATNAVUPDATES.NET z kodem rabatowym i linkiem do najnowszego pliku do pobrania 2021-1 MAP.

W sumie było to 35 funtów z rabatem, niesamowita obsługa. Kod z powrotem w ciągu godziny. Link do szybkiego pobierania (zajęło to mniej niż godzinę dla 20 GB i ostatnio miałem wszelkiego rodzaju problemy z płatnymi witrynami).

E-mail zawierał kod FSC i link / klucz do pobrania. Otworzyłem załączoną instrukcję PDF, użyłem narzędzia do formatowania USB, a następnie narzędzia do pobierania, skopiowałem na USB. Włożyłem USB do samochodu dzisiaj, uruchomiłem aktualizację, wprowadziłem kod FSC i 30 minut później zainstalowano nową mapę.

Przyjrzałem się urządzeniu ANDREAM, ale wolę usługę mapowania MINI, więc się tego trzymam.

Doskonała obsługa, przewodniki pomocy i cena. Wypróbuj je dla każdego innego rodzaju mapy lub aktualizacji.

#3 ·
Z innych postów na temat aktualizacji nawigacji satelitarnej wynika, że Mini pozwalało na bezpłatne aktualizacje w okresie gwarancji (nie jestem pewien, czy chodzi o lata, czy liczbę aktualizacji), a następnie wymagany jest kod.

Poszedłem drogą zakupu kodu dożywotniego i teraz po prostu znajduję darmowe pliki do pobrania aktualizacji. Mój samochód rozpoczął pracę na mapach z 2015 roku i obecnie korzysta z map 2020-3, po kilku aktualizacjach pomiędzy.

#5 ·
Zastanawiam się, kiedy producenci w końcu porzucą wbudowaną nawigację satelitarną i będą oczekiwać, że ludzie będą korzystać z telefonów za pośrednictwem Apple CarPlay itp.?
Zależy to od tego, czy mogą przekazywać informacje zwrotne, takie jak prędkość, do nawigacji satelitarnej strony trzeciej. Jedyną zaletą wbudowanej nawigacji jest to, że może rejestrować ruch (z czujników samochodu), gdy sygnały radiowe zostaną utracone. Nie zdarza się to już tak często jak dawniej, ale prawdopodobnie wciąż istnieją pewne czarne dziury sygnału telefonicznego i GPS, które spowodowałyby, że system oparty na telefonie straciłby Twoją lokalizację.

A1 z Newcastle w kierunku Edynburga ma bardzo słabe sygnały DAB i danych telefonicznych, więc jeśli używałbyś GPS, który polegałby tylko na nich, mógłbyś stracić śledzenie pozycji.