Mini Cooper Forum banner

Zagadka ubezpieczeniowa!

4.7K views 15 replies 8 participants last post by  brandonbardsley  
#1 ·
Dzień dobry wszystkim! Mam odebrać nowego coopera S w weekend. Zadzwoniłem dziś do mojej firmy ubezpieczeniowej, aby zmienić samochody. Niestety nie mogą zmienić, ponieważ moja obecna polisa jest zmodyfikowaną polisą. Obecnie posiadam ST. To nie koniec świata, ponieważ mam tylko do 04.12.18, zanim się odnowi, więc zachowam polisę aktywną dla zniżki za bezszkodową jazdę. Mój problem polega na tym, że mam 2 lata bezszkodowej jazdy. Polisy wracają z kwotą około 95 funtów miesięcznie. Jeśli ubezpieczę się z 3-letnią bezszkodową jazdą w mniej niż miesiąc, wraca to do 75 funtów miesięcznie. Potrzebuję dosłownie ubezpieczenia na 23 dni. Czy ktoś był w takiej sytuacji? Bez zostawiania nowego samochodu na podjeździe przez 23 dni, aby być o 20 funtów miesięcznie lepiej, lol. :(

#2 ·
@KezzzH 95 £/m?! Nawet jeśli zostawiłbyś to na podjeździe... Chciałbym, żeby było ubezpieczone i jestem pewien, że BMW FS nie byłoby zadowolone, gdyby tak nie było.

Kosztowało mnie dodatkowe 17 £ od teraz do 11 marca 2019 roku, a moja polisa kosztowała w tym roku 790 £.

Weź polisę za 95 £/m i anuluj ją i odnów, gdy będzie taniej, to jedyny sposób. Tylko upewnij się, że obliczyłeś wszystkie opłaty za anulowanie itp.

#3 ·
@KezzzH £95p/m?! Nawet jeśli zostawiłeś to na podjeździe... Chciałbym, żeby było ubezpieczone i jestem pewien, że BMW FS nie byłoby z tego zadowolone. Kosztowało mnie dodatkowe 17 funtów od teraz do 11 marca 2019 roku, a moja polisa kosztowała w tym roku 790 funtów. Wykup polisę za 95 funtów miesięcznie, a następnie anuluj i odnów ją, gdy stanie się tańsza, to jedyny sposób. Tylko upewnij się, że obliczyłeś wszystkie opłaty za anulowanie itp.
Myślałem o zrobieniu tego. Mogę sprawdzić, czy mogą najpierw wziąć pod uwagę 3Y NCB, ponieważ do tego pozostał mniej niż miesiąc.

#5 ·
Kiedy zabrałem się za ubezpieczenie mojego mini, ponieważ wciąż mam też swój stary samochód, nie mogłem przenieść zniżek za bezszkodową jazdę (prawie 10 lat) na mini, ponieważ były one na saabie. Po prostu zapłaciłem dodatkowe (£240) i umieściłem mini na osobnej polisie z zerowymi zniżkami. Prawdopodobnie przeniosę zniżki w nowym roku i zrobię klasyczną polisę na saaba.

#7 ·
To kosztuje 115 funtów miesięcznie bez zniżki za bezszkodową jazdę. Być może będę musiał zapłacić to przez miesiąc, a następnie anulować i założyć nową polisę z 3-letnią zniżką za bezszkodową jazdę za 75 funtów miesięcznie. Na ich stronie internetowej widnieje opłata za anulowanie w wysokości 45 funtów. Nie znam się zbytnio na ubezpieczeniach, więc mam nadzieję, że anulowanie nie wpłynie na mnie negatywnie. ST został ponownie zmapowany ze 180 KM na 240 KM. Miał filtr powietrza z rynku wtórnego, intercooler, splitter i deflektory wiatru. Więc był dość zmodyfikowany. Zacytowano mi nową polisę bez modyfikacji za 2500 funtów?

#8 ·
Właśnie ubezpieczyłem to na innej polisie z 0NCB. Zadzwonię do nich w grudniu, aby dodać moje 3NCB. Jeśli nie będą mogli tego zrobić, poproszę ich o anulowanie i założenie nowej polisy. Wydaje się to najprostszym sposobem. Denerwującą częścią jest to, że zapłaciłem już pełną składkę za polisę ST, więc dosłownie czekam, aż dni miną!

#13 ·
Stare jest dobre. Płacę 300 funtów za cały rok za MCSD z 2017 roku. Ale pamiętam, jak to było 20 lat temu. Spotkało to nas wszystkich. Mam nawet Gsxr 1000 ubezpieczone w pełni za 200 funtów. Czy to oznacza, że powinniśmy zwolnić i założyć kapcie? Nie sądzę. Powodzenia.
Nie płacę dużo więcej za mojego JCW :)
Byłem zszokowany, gdy okazało się, że ubezpieczenie kosztuje tylko około 25 funtów rocznie więcej niż moje poprzednie S. :D :D

• Like
Reactions: KezzzH
#12 ·
Martwiłem się o koszt ubezpieczenia, gdy zmieniałem z Astry GTC na mojego MCSD. Dwie grupy ubezpieczeniowe wyżej, warte co najmniej dziesięć tysięcy funtów więcej. Co zadziwiające, dali mi 35 funtów zwrotu za resztę mojego okresu dziewięciu miesięcy. Oblicz to ?
Nowsze samochody trudniej ukraść :)

• Like
Reactions: KezzzH
#15 ·
@KezzzH ile masz lat? 2500 funtów to raczej przesada... Nigdy nie zapłaciłem więcej niż 1800 funtów i to było za mój pierwszy rok.
Niedawno skończyłem 25 lat. Zdałem egzamin 5 lat temu. Jeździłem 2 lata jako nazwany i 3 lata jako główny. Mój kod pocztowy również nie będzie się zbytnio różnił od twojego. Jestem SK15. Mój pierwszy rok to 2400 funtów!

Hastings cytuje mi 900 funtów za S, co uważam za rozsądne w dzisiejszych czasach!