Mini Cooper Forum banner

Aktualizacje oprogramowania

1 reading
1.4K views 3 replies 3 participants last post by  grahap2021  
#1 ·
Czy ktoś wie, gdzie mogę pobrać aktualizacje oprogramowania dla modelu z 2018 roku? Mini mówi, że musi to być dealer? Mini mówi, że musi to być dealer, ale w systemie samochodowym jest napisane, że może to być aktualizacja przez USB? Zrobiłem już mapę, potrzebuję tylko aktualizacji systemu operacyjnego.

#3 ·
@grahap2021 Witam i witam 👋🏻

BMW-MINI ma stronę internetową (link poniżej), z której można pobrać i zainstalować aktualizacje przez USB (jeśli są dostępne przez VIN), jednak dotyczy to kompatybilności z Bluetooth i telefonem. Jeśli są aktualizacje dla DME/ECU lub iDrive, centrum serwisowe MINI lub autoryzowane centrum serwisowe MINI będzie mogło przeprowadzić aktualizacje.

Jak wspomniał @Carl76, działy serwisowe/salony MINI są zawsze droższe.

Mam nadzieję, że to pomoże i będziemy na bieżąco -Rich

#4 ·
@grahap2021 witaj i witamy 👋🏻

BMW-MINI ma stronę internetową (link poniżej), z której można pobrać i zainstalować aktualizacje za pośrednictwem USB (jeśli są dostępne przez VIN), jednak dotyczy to kompatybilności z Bluetooth i telefonem. Jeśli są aktualizacje dla DME/ECU lub iDrive, centrum serwisowe MINI lub autoryzowane centrum serwisowe MINI będzie mogło przeprowadzić aktualizacje.

Jak wspomniał @Carl76, działy serwisowe/salony MINI są zawsze droższe.

Mam nadzieję, że to pomoże i będziemy na bieżąco -Rich
Te aktualizacje musiały być dostępne online, w przeciwnym razie samochód nie prosiłby o pendrive.