Mini Cooper Forum banner

Pełnoekranowy CarPlay aktywowano pomyślnie

157K views 270 replies 100 participants last post by  Syntax_Error  
#1 ·
Cześć wszystkim. Z powodzeniem aktywowałem CarPlay na pełnym ekranie 🥳 Nie mogłem znaleźć nikogo, kto by to zrobił, więc musiałem być pierwszy.

Ktoś, kogo znalazłem przez eBay, zrobił to dla mnie zdalnie. Jego adres e-mail i numer telefonu można znaleźć w polu opisu na YouTube.

Oto zdjęcia przed i po.
Image

Przed
Image

Po

Oto film, który nakręciłem, aby zobaczyć, jak to wygląda i jak wygląda proces. Ciesz się.

#67 ·
@ndal2 może to zrobić tutaj... przynajmniej jeśli masz jednostkę centralną nbt evo. Jednostki Entrynav2 prawdopodobnie mogą to zrobić...
Ja również przekażę aktualizację! Dziś aktualizuję swój samochód do najnowszego I-Level w salonie podczas serwisu. Spróbuję sprawdzić, czy można to łatwo włączyć za pomocą Bimmercode po aktualizacji, czy też nadal będę musiał to kodować zdalnie.
ABSOLUTNIE NIENAWIDZĘ PEŁNEGO EKRANU!!! Był standardem w moim Clubmanie JCW z 2021 roku. NIE ma sposobu (który znalazłem), aby zmienić go z powrotem na podzielony ekran. 2-drzwiowy hardtop JCW mojego męża z 2021 roku ma podzielony ekran. Wiem, że dziwnie jest chcieć podzielony ekran, ale czy ktoś może mi powiedzieć, jak go odzyskać? Podzielony ekran jest zaznaczony w opcjach, ale jest "wyszarzony". Proszę, POMÓŻ mi odzyskać widok podzielonego ekranu

#11 ·
Kolejny LCI, który chciałby mieć 8-calowy pełny ekran. Nie do końca rozumiem wszystkie różne jednostki centralne, ale zaktualizowałem mapy za pomocą Way. Mam również kontroler idrive, na którym można pisać, jeśli to robi jakąś różnicę. Czy ktoś ma ostateczną listę różnych jednostek centralnych i ich możliwości?

#12 ·
Prawdopodobnie musicie zaktualizować istep do najnowszej wersji. Jeśli samochód jest jeszcze na gwarancji, poproś dealera o aktualizację istep. Potem prawdopodobnie wystarczy kodowanie.

Jeśli chandlerbing udostępni swój cafd, moglibyśmy sprawdzić. Myślę, że jeśli masz już carplay, nie musisz nic więcej robić w kwestii fsc, ale nie jestem pewien...

#15 · (Edited)
Naprawdę mam nadzieję, że to nie było tylko kodowanie fdl.
nie sprawdziłem mojego samochodu przed pozwoleniem mu na zmianę tego. Ale po tym, jak sprawdziłem z binnernav i w trybie eksperta, zobaczyłem opcję w trybie eksperta, która mówi carplay: opcja pełnego ekranu. Ale poprosiłem również dealera o zaktualizowanie samochodu do najnowszego oprogramowania przed dostarczeniem mojego samochodu
Mam entrynav2

#21 ·
Muszę zaktualizować moje oprogramowanie, zanim będę mógł zakodować CarPlay na pełnym ekranie :(

Wygląda na to, że wymaga to:

1) Kabla esys, którego nie mam.
2) Laptopa z systemem Windows, którego nie mam.
3) Zapasowego samochodu, którego nie mam.

Założę się, że dealer zażądałby fortuny i prawdopodobnie powiedziałby, że nie może tego zrobić!

#22 ·
Myślę, że pytanie brzmi: "Czy komuś udało się nakłonić dealera do aktualizacji ich istep do najnowszej wersji, a jeśli tak, to ile to kosztowało?" Właśnie otrzymałem wycenę od gościa, który wykonuje pełną aktualizację ekranu, w tym istep i jest to trochę za dużo jak na ilość, której używam samochodu, ale pełna aktualizacja ekranu na zaktualizowanym istep jest w porządku.

#23 ·
Więc każdy, kto jest zainteresowany, e-mail do gościa, który wykonuje zdalną aktualizację, to oempackbmw@gmail.com. Właśnie spróbowałem i jest bardzo responsywny. Jeśli wyślesz mu swój pełny numer VIN, może powiedzieć Ci, co jest możliwe i ile to kosztuje. Większość aktualizacji wymaga kabla, laptopa itp., ale niektóre potrzebują tylko pendrive'a.

#24 ·
AKTUALIZACJA: Poprosiłem dealera o zaktualizowanie mojego samochodu do najnowszego I-Level i zrobili to za 175 dolarów. To było wczoraj. Dziś odebrałem samochód i nie zauważyłem niczego innego od razu. Otworzyłem jednak BimmerCode i zmieniłem opcję CarPlay_Fullscreen z nicht_aktiv na aktiv i teraz mam CarPlay na pełnym ekranie! Proste!

#26 ·
AKTUALIZACJA: Poprosiłem dealera o zaktualizowanie mojego samochodu do najnowszego I-Level i zrobili to za 175 $. To było wczoraj. Dziś odebrałem samochód i nie zauważyłem nic innego. Otworzyłem jednak BimmerCode i zmieniłem opcję CarPlay_Fullscreen z nicht_aktiv na aktiv i teraz mam Fullscreen CarPlay! Easy peasy! View attachment 70904
Skąd wiesz, że masz inny ilevel? Bardzo się cieszę!
Jak wygląda Twój ekran podczas odtwarzania muzyki? Mój jest trochę skompresowany, więc środkowy tekst nie jest zbyt dobrze czytelny.

#28 ·
@chandlerbing czy zrobiłeś najpierw aktualizację systemu? Mój nie wygląda tak jak Twój, patrząc na wersję (wyświetla tylko numer telefonu komórkowego i nośnika). Mam countrymana F60 z 2017 roku i zrobiłem flash USB, żeby uruchomić Apple CarPlay... problem w tym, że teraz nie mogę odczytać urządzenia za pomocą aplikacji obd + BimmerCode, chyba muszę najpierw pozwolić mojemu dealerowi to zaktualizować?

Attachments