Mini Cooper Forum banner
61 - 80 of 271 Posts
Właśnie zauważyłem, że wydaje się być różnica między kierownicą po lewej i prawej stronie, a przynajmniej tak mi się wydaje. Ja, z kierownicą po prawej stronie, mam dodatkowe elementy po prawej stronie ekranu, najbliżej kierowcy. W luftwaffels, który, jak sądzę, ma samochód z kierownicą po lewej stronie w Holandii, ma je po lewej stronie. Zastanawiam się, czy to jest ustawione przez Mini czy Apple.
Jest to ustawione przez jednostkę centralną.

Nie jestem pewien, czy jest sposób, aby to zakodować.

Mam jednostkę aftermarket w moim R60 i mimo że mam LHD, zakodowałem ją dla RHD, ponieważ lepiej działała z ekranem.

Dan

Mogę potwierdzić, że pełnoekranowy carplay będzie działać z najnowszym oprogramowaniem. Zostało to zrobione w Wiedniu za około 130 euro. Wszystkie programowania zostały jednak zresetowane, więc będziesz potrzebować trochę czasu, aby przeprogramować to, co miałeś.
Brak wiadomości o nowym wyglądzie menu, nie mam pojęcia, gdzie to się robi. Może ktoś z Mini z 2021 roku mógłby odczytać kody HeadUnit i znajdziemy to tam.

Tak, potwierdzam. Powinieneś do nich zadzwonić.
ndal,

W końcu wróciłem do miasta z moim samochodem i zabrałem go dzisiaj z powrotem do dealera. Powiedziałem im, że musi być co najmniej 07.20.XX i pokazałem im, że moja wersja nadal wyświetla 007.007.008.

Powiedzieli, że się temu przyjrzy i zrobi to ponownie. Wrócili i powiedzieli mi, że zaktualizowali do nowszej, najnowszej wersji, ale jednostka centralna nadal wyświetla stare numery wersji. Twierdzą, że prawdopodobnie dlatego, że moja nawigacja potrzebuje aktualizacji map za około 200 USD.

Następnie ponownie odczytali brelok i wydrukowali stronę, która pokazuje mi, że jestem na poziomie I - F056-20-11-545.

Czy możliwe, że faktycznie mam aktualizację oprogramowania wymaganą dla Fullscreen CarPlay, ale moje urządzenie po prostu nie pokazuje mi, że zostało zaktualizowane???

(Zobacz załączony obraz breloka)

IMG_1355.jpg

Poniżej znajdują się notatki technika pozostawione w moim rachunku serwisowym

NOWA WERSJA OPROGRAMOWANIA OD OSTATNIEJ WIZYTY KLIENTA
Dostępna. NIE OBEJMUJE HUH. RĘCZNE PROGRAMOWANIE HUH Z
AKTUALIZACJĄ W CELU PRÓBY ZAKTUALIZOWANIA OPROGRAMOWANIA DO KLIENTA
ŻĄDANYCH POZIOMÓW. NIEDOKŁADNE INFORMACJE Z FORÓW.
OPROGRAMOWANIE ZOSTAŁO PRAWIDŁOWO ZAKTUALIZOWANE ZGODNIE Z ŻYCZENIEM PODCZAS OSTATNIEJ WIZYTY.

NOWE OPROGRAMOWANIE NIE ZAKTUALIZOWAŁO POZIOMU NBT EVO.
KLIENT BĘDZIE POTRZEBOWAŁ AKTUALIZACJI MAPM3, ABY NAWET SPRÓBOWAĆ TEGO. NAWET WTEDY WYNIK JEST NIEPEWNY -
MUSISZ ZACZĄĆ OD AKTUALIZACJI SYSTEMU NAWIGACJI

Attachments

Czy ktoś wie, jak mogę znaleźć oprogramowanie, które w ogóle mam? Mam chyba f55 z 2019 roku z Entrynav2. To model podstawowy. Bez ekranu dotykowego, bez nawigacji. Mogę znaleźć ekran tylko z moim. Zadzwoniłem do lokalnego dealera, powiedzieli, że nie ma żadnych modernizacji ani aktualizacji dostępnych dla mojego samochodu. Naprawdę chcę CarPlay. Nie miałbym nawet nic przeciwko zapłaceniu dealerowi.

Attachments

Czy ktoś wie, jak mogę sprawdzić, jakie mam oprogramowanie? Mam chyba F55 z 2019 roku z Entrynav2. To model podstawowy. Bez ekranu dotykowego, bez nawigacji. Mogę znaleźć ekran tylko z moim. Zadzwoniłem do lokalnego dealera, powiedzieli, że nie ma żadnych modernizacji ani aktualizacji dostępnych dla mojego samochodu. Naprawdę chcę CarPlay. Nie miałbym nawet nic przeciwko zapłaceniu dealerowi.
Wiadomość prywatna wysłana Pal

@ndal2 może to zrobić tutaj... przynajmniej jeśli masz jednostkę centralną nbt evo. Jednostki Entrynav2 prawdopodobnie mogą to zrobić...
Ja również przekażę aktualizację! Dziś aktualizuję swój samochód do najnowszego I-Level w salonie podczas serwisu. Spróbuję sprawdzić, czy można to łatwo włączyć za pomocą Bimmercode po aktualizacji, czy też nadal będę musiał to kodować zdalnie.
ABSOLUTNIE NIENAWIDZĘ PEŁNEGO EKRANU!!! Był standardem w moim Clubmanie JCW z 2021 roku. NIE ma sposobu (który znalazłem), aby zmienić go z powrotem na podzielony ekran. 2-drzwiowy hardtop JCW mojego męża z 2021 roku ma podzielony ekran. Wiem, że dziwnie jest chcieć podzielony ekran, ale czy ktoś może mi powiedzieć, jak go odzyskać? Podzielony ekran jest zaznaczony w opcjach, ale jest "wyszarzony". Proszę, POMÓŻ mi odzyskać widok podzielonego ekranu

NIESAMOWICIE NIENAWIDZĘ PEŁNEGO EKRANU!!! Był on standardem w moim Clubmanie JCW z 2021 roku. NIE ma sposobu (który znalazłem), aby zmienić go z powrotem na podzielony ekran. 2-drzwiowy hardtop JCW mojego męża z 2021 roku ma podzielony ekran. Wiem, że dziwnie chcę podzielony ekran, ale czy ktoś może mi powiedzieć, jak go odzyskać. Podzielony ekran jest zaznaczony w opcjach, ale jest "wyszarzony". Proszę, POMÓŻCIE mi przywrócić widok podzielonego ekranu
To tylko mała zmiana kodu, którą musisz zrobić, aby przywrócić podzielony ekran. To tak, jakby ludzie nie chcieli tylnych świateł z flagą brytyjską, zawsze jest inny gatunek [emoji3]

ABSOLUTNIE NIENAWIDZĘ PEŁNEGO EKRANU!!! Był on standardem w moim Clubmanie JCW z 2021 roku. NIE ma sposobu (który znalazłem), aby zmienić go z powrotem na podzielony ekran. 2-drzwiowy hardtop JCW mojego męża z 2021 roku ma podzielony ekran. Wiem, że dziwnie jest chcieć podzielony ekran, ale czy ktoś może mi powiedzieć, jak go odzyskać. Podzielony ekran jest zaznaczony w opcjach, ale jest "wyszarzony". Proszę, POMÓŻCIE mi przywrócić widok podzielonego ekranu
Mam EVO i u mnie mogę przełączać się między pełnym ekranem a podzielonym ekranem, po prostu przesuwając w prawo. Nie możesz?
dan

Cześć wszystkim,

Może pomóc w zdalnych aktualizacjach oprogramowania sprzętowego HU Istep do najnowszego poziomu I, dzięki czemu możesz sam włączyć pełnoekranowy Carplay za pośrednictwem Bimmercode lub zrobić to za Ciebie w tej samej sesji za pośrednictwem Esys. Flashowanie EntryNav2/EntryNavEvo zajmuje około 20 minut, zalecana jest ładowarka do akumulatorów. Wszystko, czego potrzebujesz, to kabel ENET i laptop z silnym połączeniem WIFI.

Może również włączyć AppleCarplay w EntryNav2 z nawigacją lub bez niej zdalnie za pomocą kodowania, pod warunkiem, że twoja jednostka centralna ma antenę WLAN lub port WLAN. PW, aby uzyskać więcej informacji :)
Cześć wszystkim,

Chciałem tylko dać wam znać, że wczoraj Moozin zaktualizował moje oprogramowanie, aby umożliwić pełnoekranowy Apple CarPlay i wykonał wspaniałą robotę! Wszystko załatwione i teraz mój 3-drzwiowy hatchback MINI z 2019 roku w końcu ma Waze tak, jak powinno być! Udało mi się nawet pojechać do niego, aby wykonał tę pracę osobiście, więc nie musiałem inwestować we wszystkie potrzebne urządzenia. Bardzo zadowolony z efektów! Nie mogę wystarczająco polecić Mo - miły facet, który naprawdę pasjonuje się swoimi samochodami! Jeśli ktoś też chce to zrobić, wyślij mu wiadomość. Dziękuję @moozin !
72144

Cześć wszystkim, jako uzupełnienie poprzedniego postu, Moozin pomógł mi również aktywować pełnoekranowy CarPlay w moim samochodzie. Mój to 2018 LCI JCW. Pierwotnie nie było to możliwe, dopóki nie zmusiłem dealera do zaktualizowania mojego oprogramowania układowego do tego, co podano poniżej. Miałem kilka drobnych problemów z łącznością w oryginalnej wersji oprogramowania na moim samochodzie, więc dealer zaktualizował ją bezpłatnie w ramach gwarancji! Naprawdę zadowolony z wyniku i z mojej obsługi przez Mo, jeśli chcesz to załatwić, zdecydowanie wyślij mu wiadomość na forum :)

Hej,

Otrzymałem wycenę aktualizacji mojego iStep na 150 £. Zastanawiam się jednak, czy obecna wersja, którą posiadam, jest do tego zdolna?

Wersja iStep: F056-19-03-550
Wersja oprogramowania (w samochodzie): TT-002.109.004

Obecnie mam podzielony ekran iDrive z ekranem dotykowym, ale chcę uzyskać pełny ekran.

Wszelka pomoc byłaby mile widziana :) Dzięki!

Hej,

Dostałem ofertę na aktualizację mojego iStep za 150 funtów. Zastanawiam się jednak, czy obecna wersja, którą posiadam, jest do tego zdolna?

Obecnie mam podzielony ekran iDrive z ekranem dotykowym, ale chcę uzyskać pełny ekran.

Każda pomoc byłaby mile widziana :) Dzięki!
PW wysłane, kolego

Czy ktoś wie, jak mogę znaleźć oprogramowanie, które w ogóle mam? Mam 2019 f55 z entrynav2, tak mi się wydaje. To model podstawowy. Bez ekranu dotykowego, bez nawigacji. Mogę znaleźć ekran tylko z moim. Zadzwoniłem do lokalnego dealera, powiedzieli, że nie ma żadnych modernizacji ani aktualizacji dostępnych dla mojego samochodu. Naprawdę chcę CarPlay. Nie miałbym nawet nic przeciwko zapłaceniu dealerowi.
Sprawdź aktywację tutaj w naszym sklepie BIMMER-REMOTE.com .

Hej,

Dostałem wycenę na aktualizację mojego iStep za 150 funtów. Zastanawiam się jednak, czy obecna wersja, którą posiadam, jest do tego zdolna?

Wszelka pomoc będzie mile widziana :) Dzięki!
Musisz zaktualizować oprogramowanie + aktywacja pełnego ekranu.
Oferujemy to na BIMMER-REMOTE.com. Sprawdź aktualizację oprogramowania + aktywację.

Hej,

Dostałem wycenę na aktualizację mojego iStep za 150 funtów. Zastanawiam się jednak, czy obecna wersja, którą posiadam, jest do tego zdolna?

Wszelka pomoc byłaby mile widziana :) Dzięki!
Mogę również pomóc w uaktualnieniu. Prosty proces. 30 minut. Jeśli jesteś zainteresowany, wyślij mi wiadomość prywatną. Dzięki

Cześć wszystkim
Mam nadzieję, że u Was dobrze! Jestem w trakcie kupowania mini hardtop z 2018 roku (f56), ale ten, który mi się podoba, nie ma nawigacji/apple carplay. Czy jest jakiś sposób, żeby to dodać? Chciałbym zrozumieć, jak uwzględnić to w mojej decyzji o zakupie.
Dzięki wielkie!
-M

Dla tych z Was, którzy zlecili dealerowi aktualizację i-Level, czy macie jakieś wskazówki, jak ich do tego nakłonić? Czy pytaliście konkretnie o aktualizację i-Level? Niedawno miałem coroczny przegląd i poprosiłem o aktualizację oprogramowania w związku z problemami z łącznością Bluetooth, ale odmówili, ponieważ nie mogłem odtworzyć problemu (powiedzieli mi tylko, żebym zresetował telefon i spróbował ponownie). Nadal mam gwarancję przez kolejny miesiąc, więc próbuję zobaczyć, co mogę zrobić w tym czasie, zanim zrobię to gdzie indziej.

Dla tych z Was, którzy mieli aktualizację i-Level w salonie, jakieś wskazówki, jak ich do tego nakłonić? Czy pytaliście konkretnie o aktualizację i-Level? Niedawno miałem coroczny serwis i poprosiłem o aktualizację oprogramowania w związku z problemami z łącznością Bluetooth, ale nie chcieli tego zrobić, ponieważ nie mogłem odtworzyć problemu (po prostu kazali mi zresetować telefon i spróbować ponownie). Wciąż mam gwarancję na kolejny miesiąc, więc próbuję zobaczyć, co mogę zrobić w tym czasie, zanim zrobię to gdzie indziej.
Witaj,
Dealerzy nie aktualizują iLevel, aktualizują iStep, więc wszystko zostanie zaktualizowane. Najniższa aktualizacja, której potrzebujesz, to na przykład.. F056-20-07-5XX, jeśli posiadasz F56, mój to F056-20-11-5XX i działa jak urok.
Zaktualizowali mój, ponieważ skarżyłem się na kilkukrotne ponowne uruchamianie w ciągu kilku tygodni (nie zawsze) i ponieważ wciąż mam gwarancję, zaktualizowali go za darmo

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

61 - 80 of 271 Posts